Vezi ce avem nou în colecția noastră de iarnă!
Inspirație

De la Christian Dior la Alexander McQueen: Cele mai influente cărți de modă

books

Lumea modei este o industrie în continuă evoluție, care a captivat lumea de secole. De la tendințele din trecut la modelele inovatoare de astăzi, moda a fost o forță puternică în modelarea culturii și societății noastre. De-a lungul anilor, au fost scrise multe cărți care aprofundează istoria, teoria și practica modei, oferind cititorilor o înțelegere mai profundă a acestui domeniu dinamic și captivant. În acest articol, vom explora cele mai importante zece cele mai de impact cărți despre modă, analizând motivele pentru care au fost alese și ceea ce au de oferit. Fie că sunteți un profesionist experimentat în domeniul modei sau un simplu cititor curios, aceste cărți vă vor oferi o privire fascinantă asupra lumii modei și a impactului acesteia asupra vieții noastre.

Grit and Glamour - Allan Tannenbaum

"Grit and Glamour - The Street Style, High Fashion, and Legendary Music of the 1970s" este o carte de fotografii captivante realizate de Allan Tannenbaum, care oferă o privire intimă și unică în lumea vibrantă și incitantă a scenei muzicale și a cluburilor din New York City în anii 1970 și 1980. Tannenbaum, un fotograf și fotojurnalist renumit, a surprins imagini iconice ale unor muzicieni legendari și icoane culturale precum John Lennon, Debbie Harry, Andy Warhol și Keith Haring, printre alții.

Prin fotografiile sale uimitoare, Tannenbaum îi transportă pe cititori înapoi în epoca disco, punk și new wave, prezentând energia brută și creativitatea scenelor muzicale și de modă care au înflorit în New York în acea perioadă.

Pentru fanii muzicii, ai modei și ai fotografiei, "Grit and Glamour" este o carte care trebuie neapărat citită și care oferă o privire asupra unui moment unic și de neuitat din istoria culturală.

Așadar, dacă doriți să experimentați energia vibrantă și creativitatea scenelor muzicale și de modă din New York în anii 1970 și 1980, luați astăzi un exemplar din "Grit and Glamour" și lăsați-vă teleportați într-o epocă trecută de curaj și farmec!

Catwalking: Photographs by Chris Moore

Cartea documentează peste cinci decenii de fashion și design vestimentar, prin intermediul fotografiilor realizate de celebrul fotograf de modă, Chris Moore. Această carte oferă o privire unică asupra industriei modei, prezintând momente memorabile din istoria acesteia și cele mai influente modele, designeri și case de modă din întreaga lume.

Cu imagini atât de captivante și cu o documentare detaliată a evenimentelor importante, această carte este cu siguranță o alegere ideală pentru pasionații de modă, dar și pentru cei interesați de istoria culturală și a artei. Prin intermediul acestei cărți, cititorii vor putea să pătrundă în lumea fascinantă a modei și să înțeleagă impactul acesteia asupra culturii și a societății în general.

That Extra Half an Inch - Victoria Beckham

Victoria Beckham își împărtășește propriile experiențe și povestiri despre cum a ajuns să-și dezvolte propriul stil și cum acesta a evoluat de-a lungul anilor, oferind sfaturi valoroase despre cum să fii încrezătoare în propria piele și să-ți asumi riscuri în ceea ce privește stilul personal. Cartea este, de asemenea, ilustrată cu fotografii inspiraționale, care adaugă o notă de eleganță și stil cărții.

În concluzie, "That Extra Half an Inch" este o carte esențială pentru orice femeie care își dorește să își dezvolte propriul stil personal și să învețe cum să își pună în valoare frumusețea și personalitatea prin modă și stil. Dacă vrei să înveți de la o expertă în modă, ia-ți cartea chiar acum și începe să îți dezvolți propriul stil personal!

High Heels: Fashion, Feminity, Seduction

Puține articole vestimentare feminine evocă o asemenea alură sigură pe sine și intoxicare erotică ca pantoful cu toc înalt. Recent, popularitatea tocurilor înalte a cunoscut o revenire masivă, reinventându-se printr-o invocare deschisă a fetișului, cu care tocurile au avut întotdeauna o anumită relație. Cartea este construită în jurul unei selecții de imagini cu tocuri din fotografia contemporană, explorând confluența dintre artă, modă și fetișism în cultul tocurilor înalte, care poate fi văzut pe covoarele roșii a celebrității și pe străzile orașelor de pretutindeni.

Cartea este ilustrată cu imagini impresionante și fotografii de la cele mai importante evenimente de modă, precum și cu ilustrații din arhivele cele mai importante case de modă.

Micul ghid al stilului: Audrey Hepburn

Cartea ofera o privire detaliata asupra modului in care Audrey a reusit sa devina unul dintre cele mai influente modele de moda ale secolului XX. In paginile sale, veti gasi sfaturi practice si trucuri de stil pentru a va ajuta sa recreati aspectul clasic al Audrey in viata de zi cu zi. Aceasta carte este o lectura obligatorie pentru orice iubitor de moda si admirator al stilului Audrey Hepburn.

Fashion Flair de (autor): Marc-Antoine Coulon

"Paris: Fashion Flair" este o carte scrisă de Marc-Antoine Coulon ce explorează lumea modei din capitala Franței. Cartea este bogată în imagini și ilustrații, prezentând cititorilor istoria modei pariziene, dar și tendințele actuale. Coulon oferă o perspectivă interesantă și accesibilă asupra modului în care moda a evoluat în Paris de-a lungul timpului și cum a influențat și a fost influențată de cultura franceză. Această carte este un must-read pentru oricine este interesat de modă sau de istoria culturii pariziene.

20th-Century Fashion in Detail

"20th-Century Fashion in Detail" de Claire Wilcox este o carte impresionantă ce explorează evoluția modei din secolul XX, de la începutul acestuia până în anii 2000. Cartea oferă o privire detaliată asupra pieselor de îmbrăcăminte și accesoriilor semnificative ale fiecărei decade, dezvăluind secretele designerilor și tehnicile folosite în crearea lor. Ilustrațiile bogate și descrierile captivante fac din această carte o lectură obligatorie pentru oricine este interesat de moda și istoria acesteia.

Sunt redescoperite lucrări semnate de designeri precum Mariano Fortuny, Madeleine Vionnet, Paul Poiret, Hubert de Givenchy, Mary Quant, Yves Saint Laurent și Vivienne Westwood și sunt analizate piese haute-couture rafinate, de la costume de pantaloni Chanel cu paiete și jachete Schiaparelli bogat brodate până la creații impresionante de la Balenciaga și rochii de seară Dior.

Chanel: de (autor): Patrick Mauries

Este o carte de referință pentru orice pasionat de modă și cultură populară. Aceasta explorează campaniile publicitare iconice create de designerul de modă Karl Lagerfeld pentru casa de modă Chanel, în timpul celor 30 de ani în care a fost director artistic al brandului. Cu imagini spectaculoase și o prezentare bogată în detalii, această carte prezintă creativitatea, inovația și estetica revoluționară care a definit lumea modei în era modernă. Pentru iubitorii de modă și design, această carte reprezintă o privire de neuitat în culisele celei mai influente case de modă din lume.

Dior: Moments of Joy

"Dior: Moments of Joy" este o carte impresionantă care celebrează 75 de ani de istorie a casei de modă Dior. Această carte aduce în prim plan momentele de bucurie care au marcat evoluția brandului, prin intermediul imaginilor memorabile și al poveștilor fascinante. De la colecțiile celebre și colaborările remarcabile, la evenimentele sociale și momentele importante din viața lui Christian Dior, această carte oferă o privire unică în lumea fascinantă a modei și a culturii pop. "Dior: Moments of Joy" este o lectură obligatorie pentru oricine iubește moda și istoria acesteia.

Alexander McQueen: Unseen

"Alexander McQueen: Unseen" aduce în prim-plan viața și creațiile celei mai influente personalități din industria modei contemporane. Această carte ne arată imagini inedite și rare, care ilustrează procesul creativ al designerului, precum și momentele din viața lui care au influențat operele sale de artă vestimentară. De la primele sale colecții de modă, la momentele cheie care au marcat evoluția sa profesională, această carte este o privire unică în lumea inovatoare și controversată a lui Alexander McQueen. Pentru iubitorii de modă și cultură, această carte este o lectură obligatorie care ilustrează impactul imens pe care McQueen l-a avut asupra modei contemporane și a culturii pop.

În concluzie, lumea modei ne oferă un univers fascinant de descoperit și înțeles, iar cărțile de fashion reprezintă o modalitate excelentă de a explora acest univers. Fie că ești interesat de istoria modei, de creațiile cele mai inovatoare ale designerilor sau de poveștile de viață ale marilor personalități din industrie, există o carte de fashion pentru fiecare. Fie că îți place să răsfoiești ilustrații bogate sau să citești detalii despre procesul creativ, cărțile de fashion sunt o lectură captivantă care te vor inspira și te vor ajuta să o înțelegi mai bine. Prin intermediul cărților de fashion, poți explora creativitatea și inovația care au definit moda în secolul XX și care continuă să inspire industria în prezent.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Sold
 • Shipping
Click outside to hide the comparison bar
Compare